keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Se mikä ei tapa, se vahvistaa

Sanotaan, että liika puhtaus on pahasta. Allergiat vain koko ajan lisääntyvät, kun kaikki kotona on antibakteerista ja pölypunkkiraukatkin on tapettu sukupuuttoon. Vaan meilläpä on otettu neuvosta vaari ja noudatetaan erittäinkin epätieteellisesti hyväksi todettua hallittua kaaosta ja sekasortoa.

Jälkikasvu on jo vauvasta asti tottunut nauttimaan kaikki ateriansa kissankarvoilla höystettynä, näin vältämme luultavimmin kaikkiin kissaeläimiin kohdistuvat allergiat tulevaisuudessa. Mummulassa samaa systeemiä noudatetaan koirankarvoja avuksi käyttäen.

Kissankarvat myös lämmittävät  mukavasti vuoteessa, kun ne kerääntyvät kuin pieneksi pesäksi ympärillesi, ja kutittelevat hieman nenääsi, opettaen ettei sitä ihan pienistä kannata aivastella. Samaa mieltä ei ehkä ollut se pölynimurikauppias, joka kävi esittelemässä tehokasta (lue:sikakallista) imuriaan ja kahden sekunnin näytösimuroinnin jälkeen kaatoi pussillisen pölyä ja karvoja paperin päälle näytille. Taisi kaataa jostain eri pussista, pyh.

Joku viisas on joskus sanonut, että lapsen kannattaisi kerran päivässä antaa nuolla kengänpohjat, jotta vastustuskyky kasvaa. Kuultuaan tämän lausahduksen eräänä päivänä naapurimme suusta, lapsi otti sen ehkä liiankin kirjaimellisesti ja jo heti seuraavana päivänä tavattiin nuolemasta kenkänsä pohjaa. No, vältettiinpä siitäkin hyvästä luultavasti muutama virustauti.

Lattioilla pitää aina sen verran olla likaa ja pölyä, että valkoiset sukat muistuttavat enää hämärästi alkuperäisestä väristään puolen tunnin tallustelun jälkeen. Tämä asia on erittäin hyvin hoidettu mummulassa (sori äiti). Meidän talossa kulkiessa sukista roikkuu aina vähintään viiden sentin mittainen karva-pölykyhäelmä, jonka voi tarvittaessa napata suuhunsa, jos tuntee bakteerien uhkaavasti lähestyvän.

Jotta terveys pysyisi visusti tallessa, ruoanlaitossa noudatetaan myös tiettyä kaavaa. Kaikki ruoanlaittovälineet tulee ensin kieritellä lattialla, mieluiten mahdollisimman monessa eri huoneessa, niin että vastustuskyky varmasti paranee päivä päivältä. Tänään toin myös aivan uuden ulottuvuuden ruoanlaittoon, kun ulkoilun lomassa kävin nopeasti laittamassa spagetit kiehumaan ja huomasin sitten, etten kivien/sorankeräilyleikkien jälkeen ollut huomannut pestä käsiäni ennen kuin tartuin pastaan ja aloin sitä väkivalloin tunkea kiehuvaan veteen.

Kaikesta päätellen, kyllä meillä siis ainakin terveitä ollaan - fyysisesti.

2 kommenttia: