torstai 21. huhtikuuta 2011

Ihan vinkiks vaa..

Hoi, te kaikki siellä kaupassa tänään! Onko kukaan muistanut kertoa, että kaupat on VAIN yhden päivän kiinni. Lauantaina sitä ruokaa taas saa. Ja jos jotain tärkeää on unohtunut, niitä S-alkuisia minimarketteja on lähiöt piukassa. Ja niitä aakkoshuoltoasemia löytyy tienpientareilta parinkymmenen kilometrin välein.

Näin pyhien alla on aina mukava huomata kanssa-asiakkaiden iloiset ilmeet ja vinhasti viuhuvat kyynärpäät, heidän tavoitellessaan 3576:ksi viimeistä maitopurkkia kylmähyllystä. Tai sitä ihan parasta makkarapakettia juuri tuosta jonkun käden alta. Huh, huh läheltä piti - seuraava olisi ollut jo sitä Puten huonompaa serkkua, Makkosen tilalta. Hyväksi havaittu ruoansaalistustaktiikka ilmeisesti on myös vartalonmitalla estää toisen jauhelihapakettia tavoittelevan aikeet, lisänä vielä sivussa poikittain kulkeva ostoskärry, joka peittää muiden ulottuvista myös ne elintarvikkeet, joihin itse ei koskisi pitkällä tikullakaan.

Hetken hengähdystauon voi suoda itselleen kun kohtaa käytävällä 5 naapurin Arjan ja Sepon. Siinä on sitten hyvä keskellä käytävää turista mukavia, kärryt mahdollisimman leveästi estämässä muiden kulkua mihinkään suuntaan. Voi päivitellä sitä väkimäärää ja ihmisten ryntäilyä. Kun kaikki suvun sairaudet on kovaäänisesti käyty läpi, on aika jatkaa ostoskierrosta.

Palvelutiskillä kannattaa olla tarkkana. Kun oma numero on 89 ja näyttötaululla vilkuttaa jo 42, kannattaa ehdottomasti parkkeerata ahterinsa aivan tiskin eteen, mieluiten vielä kärryn kanssa, jotta vuoro ei pääse livahtamaan ohi. Muista myös vihaisesti mulkoilla niitä 26 henkilöä, joiden jononumero on ennen omaasi ja julkeavat yrittää sujahtaa tuijottelemaan tiskillä olevaa tarjontaa juuri sinun parkkipaikkasi kohdalta. Niitä muita pienemmän numeron omaavia voi vain kurkkia kulmien alta ja tehdä selväksi, että siihen suuntaan on turha haikailla.

Kun kaikki tarvittavat taloustavarat ja ruoat on saatu kerättyä, on aika mennä kassajonoon tuuppimaan kärryillä edessä olevan kantapäille. Tottahan toki se jono liikkuu silloin nopeammin. Edessä olevaa voi jouduttaa myös laittamalla omia tavaroitaan samaan aikaan hihnalle ja maksuhetkellä seisomalla selän takana hönkäilemässä. Kun oma vuoro kassalla vihdoin koittaa, voi henkäistä vapautuneesti ja rauhassa kaivaa pennikukkaron, tai nykyään kai senttikukkaron, esiin. Tavarat kannattaa myös pakata huolellisesti ja kiireettä ja rauhassa nauttia hyvistä ostospäätöksistä. Kaupasta ulos päästyään voi sitten toivotella ratin takaa kanssa-autoilijoille hyviä pyhiä heiluttelemalla sitä komeinta sormea, enkä tarkoita sitä lyhyttä paksukaista.

Ensi viikon loppupuolella joku voisi hihkaista allekirjoittaneelle: "Hoi idiootti! Voisit hoitaa sen kaupassakäynnin jo tänään, ei lauantaina."

1 kommentti:

  1. Täytyy sanoa, että kuulostat eräältä verisukulaiselta. Vähän on teksti vaan siistimpää ja soljuvampaa, mitä hänen suustaan tulee. Joten..
    Kai nähdään kaupassa lauantaina ja järjestetään kokous ja muut tsempalot oikein porukalla. ;)

    VastaaPoista