maanantai 4. heinäkuuta 2011

Viluinen voro vai kuumentunut kummitus?

Pelkään pimeää ja mörköjä. Kauhuelokuvia en voi ajatellakaan katsovani, koska tapahtumat hiipivät mieleeni aina yksin ollessani. En tykkää nukkua yksin tyhjässä talossa. Jos alan kuuntelemaan ääniä, saan itseni lietsottua sellaiseen paniikkiin, että hyvä etten juokse ovesta ulos kirkuen. Paitsi että eihän sinne voi juosta kun siellä voi olla niitä mörköjä.

Niin ärsyttävää kuin kissojen metelöinti välillä onkin, on lohduttavaa, että niiden piikkiin voi aika pitkälti laittaa kaikki kuuluvat epämääräiset äänet. Paitsi silloin kun huomaat sohvalla tuijottavasi saman kolahduksen suuntaan kolmen vieressä olevan kissan kanssa.

Tänään aamulla kaksi kissoista aloitti taas lähes joka-aamuisen kakkahätä-nälkä-herätkää jo! -juoksun. Kynnet ruopivat tyhjää laminaattilattialla ja välillä teroitettiin kynsiä - sohvaan tietysti. Pysyin puoliksi unessa ja olin vain hieman ärsyyntynyt tietäessäni, että olisin luultavasti saanut nukkua vielä puolisen tuntia ennen kellon soittoa, mutta pysyin sentään horroksessa. Yhtäkkiä havahduin erilaiseen ääneen. Ilmalämpöpumppu piti samanlaisen pimpelipom -äänen kuin silloin kun se laitetaan päälle. Aistini terästäytyivät ja aloin kuuntelemaan muita ääniä. Mietin jo kaikenlaisia mahdollisuuksia. Ei, pumppu ei ollut päällä nukkumaan mennessäni, joten mitään väliaikapimpelipomääniä ei pitäisi kuulua. (No ei pitäisi kyllä muutenkaan). Pumpun kaukosäädin on ylhäällä seinässä kiinni, joten kissat eivät voi siihen ylettyä tai juostessaan vahingossa osua (elleivät salaa ole harjoitelleet Matrix-liikehdintää). Myöskin itse pumppu on katonrajassa, joten siihen ei karvatassujen pitäisi yltää. (Kissathan tunnetusti usein käyvät säätelemässä kodinkoneita kun silmä välttää.) Kuuntelin taas ääniä ja oli aivan hiljaista. Tulin unenpöppörössä siihen tulokseen, että ei siellä ainakaan varmaan varkaita liiku tai sitten ne osaisivat todella taidokkaasti väistellä jokaisen narisevan ja paukkuvan laminaatin. Onko siellä jokin muu..? Sitten siinä ajatusteni lomassa aloin sen verran herätä todellisuuteen, että tajusin: Jos meille nyt olisi sattunut tulemaan joko murtovarkaita tai mörkö niin tuskin ensimmäinen asia, joka tulisi vierailijalle mieleen olisi: "Onpas täällä vilpoista/tunkkaista, taidanpa napsauttaa ilmalämpöpumpun näin heti alkajaisiksi päälle, niin on sitten mukavampi varastella/pelotella".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti