torstai 11. elokuuta 2011

Knight Industries Two-Thousand

Miksi on olemassa nappuloita joissa lukee "älä paina tästä"? Mielestäni vähintäänkin kohtuullista olisi se, että samassa yhteydessä kerrottaisiin, mitä sitten tapahtuu, jos "painan tästä". Tämä luultavasti riittäisi hiljentämään sen pienen äänen päässä, joka kehottaa kielloista huolimatta toimimaan juuri niin.

Töissä meillä on tietokoneen työpöydällä kuvake, jonka nimi on "älä missään tapauksessa avaa tätä" (tai jotain sinne päin). Pöh, ja kuinka monta kertaa on tehnyt mieli siirtää hiiren osoitin sen päälle ja vähän vain vahingossa napsauttaa. Mutta taitaa olla vähän liian suurten järjestelmien vakaus vaakalaudalla, että sitä koittaisi.

Vähän samaan lokeroon sopii autossamme oleva SOS-nappula. Siinä se tönöttää keskellä kattoa ja suorastaan kutsuu kokeilemaan. Nappulan tekstin lisäksi siinä on myös puhelimen kuva. Kun taas kerran yhtenä päivänä miehen kanssa ihmeteltiin, että mihin se SOS-nappula oikein muka soittaa ja millä, uteliaisuus vei voiton. Mies paino nappulasta ja se aukesi. Se ei siis ollutkaan nappula, vaan kansi ja sisältä löytyi oranssia valoa hehkuva nappula, jossa luki SOS. No eihän sitä siihen voinut jättää. Katsoimme toisiamme ja pitemmittä puheitta mies painoi nappulasta. Odotimme jännityksen vallassa, mitä seuraavaksi tapahtuu. Yhtäkkiä ajotietokoneen ruudulle ilmestyi sen hetkisen sijaintimme osoite ja alapuolella luki "Abort emergency alarm"  5......4......3.....2.... Huh! Ehdimme katkaista yhteyden, ennen kuin auto ehti soittaa mihinkään. Varsinainen KITT.

Hämmentyneenä päätimme tässä vaiheessa ottaa esiin käyttöohjekirjan ja lukea, mitä sen namiskan hipelöinti oikeastaan aiheuttaakaan. Siis todellakin, auto soittaa hätänumeroon, vaikka puhelinta ei olisi mailla halmeilla ja tekee sen jopa vielä itse, jos kriteerit täyttävä onnettomuus tapahtuu. Melkosta..


1 kommentti: