torstai 18. elokuuta 2011

Nyt upea tuplajättisupernumero!

Lehtien kaksoisnumerot. Ärsyttävää. Suotakoot nyt ehkä yksi kaksoisnumero joulunaikaan ja toinen kesällä, jotta pääsevät lehdentekijätkin lomalle. Tai oikeastaan, itse ovat alansa valinneet. Ei sitä kaikki muutkaan pääse lomalle silloin kun haluaisi.

Mutta sitten nämä muut kaksoisnumerot? Mitä järkeä niissä on? Ne tuntuvat vain lisääntyvän jatkuvasti. Ja miten se tekee lehdestä kaksoisnumeron, että kanteen lätkäistään teksti "nyt upea tuplanumero" ja mitään muuta eroa lehdessä ei tavalliseen numeroon ole? Eilen selasin yhtä kerran viikossa ilmestyvää naistenlehteä ja vasta lopussa, kun selasin tv-ohjelmatietoja, huomasin että ne jatkuvat ja jatkuvat ja jatkuvat.. silmäys kanteen ja siinä se tönötti, "kaksoisnumero". Olisihan se tietysti pitänyt huomata sivulla 5 ja 27 olevista ylimääräisistä mainoksista.

Tai no, onhan siinä järkeä. Kustantajan kannalta. Otetaan rahat 52 numerosta vuodessa ja toimitetaan 40 lehteä, niin johan siinä rahakirstun saranat natisevat. Huijausta sanon minä. Jos tilaan viikoittain ilmestyvän lehden kotiini ja maksan siitä isot rahat, olisi suotavaa että se myös ilmestyisi viikoittain postilaatikkooni. Tai vähintään, että ns. tuplanumero sisältäisi sitten tuplasti tavaraa. Ni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti