perjantai 18. maaliskuuta 2011

Kotihiiri matkustaa

Huomenna herään kotona ja menen nukkumaan Englannissa. Saattaa olla, että herään ja nukahdan myös erinäisten muiden valtioiden yläpuolella. Minä pidän matkustamisessa myös siitä matkasta. Kaikki eivät pidä. Jotkut haluaisivat vain olla jossain perillä ja sitten takaisin kotona - teleporttautua. Minusta olennainen osa matkustamista on nimenomaan se matka, oli se sitten autolla, junalla, laivalla tai lentokoneella tehty. Matkalla on ei missään - kahden paikan välissä. Matkan aikana voi virittäytyä tulevaan ja nauttia siitä ajatuksesta, että kohta on jossain muualla, tai sitten takaisin kotona. Molempi parempi.



Yksin matkustaessa tykkään katsella ihmisiä, ja miettiä minkälaisia he ovat ja mihin he ovat matkustamassa ja miksi. Mietin myös, mitä muut ajattelevat minusta. Paistaako se kilometrien päähän, että olen suomalainen vai kävisinkö vaikka sitten englantilaisesta. Mikä on minun motiivini matkustaa juuri silloin ja juuri sinne. Jostain syystä haluan vaikuttaa kokeneelta ja itsevarmalta matkustajalta. Hymyilen muille ystävällisesti, mutta vain niin vähän aikaa, ettei kukaan saa päähänsä alkaa juttusille. Haluan olla rauhassa.

Minne ikinä sitten matkustankin, sen verran kotihiiren vikaa minussa on, että mielelläni jo palaan takaisin kotiinkin sitten kun aika on. Ja toisaalta lähtiessä on sellainen olo, että jostain jää paitsi. Mutta jos sitä alkaa miettimään, niin maailmassa on aika paljon sellaista, mistä jää paitsi.

1 kommentti:

  1. Hyvää ja mielenkiintoista matkaa toivottelee äiti.

    VastaaPoista